Aloitetaan sitten blogi rakennusprojektistamme.

Meillä on talossa n. 80 neliötä tilaa. Maan tasalla tai melkein sen alla on autotalli, 180 senttiä korkeaa tilaa. Asuinkerroksessa on olohuone, makkari, kodinhoitohuone, eteisaula, kylppäri ja keittiö. Ylimmässä kerroksessa on matalaa tilaa, yksi pieni työhuone ja kylmä tila.

Tarkoitus on laajentaa taloa, eli rakentaa elintasosiipi. Siiven pohjapinta-ala on 20 neliötä- varsinainen huone tulee 30 senttiä alemmaksi kuin nykyinen lattiataso, jotta yläkertaan saa katon eristeille tilaa.

Tähän mennessä:

Arkkitehtitoimisto Skammi piirsi lupakuvat, ja rakennuslupa jätettiin kuntaan. Vihdin rakennusvalvonnasta lupailtiin, että parissa kuukaudessa saa luvat.

Naapuritkin kuultiin. Wickström naapurista allekirjoitti kuulemisen, mutta valitti kuntaan.

Tontin pinta-ala on 1600 neliötä, haja-asutusalueella. Naapurin mielestä tähän ei alun alkaenkaan olisi pitänyt myöntää rakennuslupaa. Eli 50-luvulla siis tehtiin päätös, joka häntä edelleen harmittaa. Erikoista kyllä, hän ei ollut vielä edes syntynytkään tuolloin.

Noh, joka paikassa näitä riittää, näitä naapureita.

Nyt suunnittelen laajennusosan perustusta. Rakennesuunnittelija on, mutta tyypillistä kyllä, kalenteriaikoja heiltä ei koskaan saa. Helpottaisi kummasti rakennusprojektia, jos kunnasta saisi täsmällisen päivämäärän, milloin rakennuslupapäätös tai hylkäys tulee, suunnittelijoilta saisi täsmällisiä päiviä jne.

Alkuun pitää tehdä perustukset ja salaojat. Tontin muoto on hankala- tänne ei tahdo mihinkään saada salaojia, ei mihinkään, siis purkupaikkaa.

Salaojatarvikkeista tarjouksiakin kyselin, ja järkevin hankintapaikka näyttää olevan paikallinen rautakauppa Inter-rauta.